profile portfolio services case study contact
CENTRAL EDINBURGH 1

       
 

portfolio
 

A problematic, narrow and steeply sloping, typical central Edinburgh garden is transformed into usable space by the creation of a giant wood deck. The design, composed of interlocking abstract rectangular shapes set perpendicular to the building, steps over and down the site where the deck pads overlap.

Moving from side to side to create a sense of movement and space, the design enables the user to find a sunny spot throughout the day. Thus in the morning the lower deck faces the sun, and by the evening the main upper deck is illuminated. Daytime the water feature appears to float in the decking as if in suspended animation while at night under water lighting produces a magical effect! Remaining space is generously planted to prevent thro views of the site and create all year round interest.


Edinburgh Garden Design
www.edinburghgardendesign.net

e-mail enquiry form questions & answers case study gallery.html service background